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파라옥시안식향산에틸 Ethyl p-Hydroxybenzoate 본문

건강, 생활보조, 동물/기호식품, 식료품 등

파라옥시안식향산에틸 Ethyl p-Hydroxybenzoate

식약처 식품첨가물공전
https://www.foodsafetykorea.go.kr/foodcode/04_03.jsp?idx=510

 

 

 

 



몇 가지 검색결과
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0045653521006329

 

The degradation of paraben preservatives: Recent progress and sustainable approaches toward photocatalysis

Parabens are a class of compounds primarily used as antimicrobial preservatives in pharmaceutical products, cosmetics, and foodstuff. Their widely use…

www.sciencedirect.com

파라벤은 1920년대 중반에 의약품의 항균 방부제로 주로 사용된 화합물의 일종입니다(Elder, 1984). 그러나 파라벤의 사용은 화장품과 식품의 방부제, 항균제, 항진균제로 확대되었습니다(Matwiejczuk et al., 2020). 항균 활동은 막 수송에 대한 억제 효과를 포함한 여러 생물학적 작용에 기인합니다.파라벤은 물, 토양 및 슬러지와 같은 다양한 환경 매트릭스에서 수 ng·L -1 에서 μg·L -1 범위의 농도로 증가하는 농도 로 검출되었습니다.이들은 인간의 조직, 혈액 및 모유에서 발견되었으며, 이는 파라벤이 환경에서 인간으로 이동하여 인간의 건강에 영향을 미친다는 것을 나타냅니다(Golden et al., 2005; Grecco et al., 2018).인간과 야생 동물에 대한 잠재적 위협으로 인해 이러한 파라벤은 미국 환경 보호청의 신규 환경 오염 물질 목록에 포함되었습니다.


https://en.m.wikipedia.org/wiki/Paraben

 

Paraben - Wikipedia

Parabens are chemical compounds that are commonly used as preservatives in cosmetic and pharmaceutical products. Chemically, they are a series of parahydroxybenzoates or esters of parahydroxybenzoic acid (also known as 4-hydroxybenzoic acid). Research is b

en.m.wikipedia.org

 



https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ethylparaben

 

Ethylparaben - Wikipedia

Ethylparaben (ethyl para-hydroxybenzoate) is the ethyl ester of p-hydroxybenzoic acid. Its formula is HO-C6H4-CO-O-CH2CH3. It is a member of the class of compounds known as parabens. Ethylparaben[1] Names Preferred IUPAC name Other names Ethyl paraben;Ethy

en.m.wikipedia.org



https://www.researchgate.net/publication/327498041_Safety_and_Toxicity_Assessment_of_Parabens_in_Pharmaceutical_and_Food_Products

 

 

 

 


https://www.google.com/search?q=paraben+degradation+during+cooking

 

🔎 paraben degradation during cooking: Google 검색

 

www.google.com

 

 

Toxicity and Endocrine Disrupting Effect of Parabens
파라벤류의 독성과 내분비계장애 효과

Korean Journal of Environmental Biology (환경생물)
Volume 27 Issue 4 / Pages.323-333 / 2009 / 1226-9999(pISSN) / 2287-7851(eISSN)
Korean Society of Environmental Biology (한국환경생물학회)

https://www.koreascience.kr/article/JAKO200920460307079.page

 

Toxicity and Endocrine Disrupting Effect of Parabens -Korean Journal of Environmental Biology | Korea Science

Abstract Parabens are alkyl esters of p-hydroxybenzoic acid, which are widely used in foods, cosmetics, and pharmaceutic products as preservatives. Absorbed parabens are metabolized fastly and excreted. Actually human body is exposed to complex mixture of

www.koreascience.kr

 

 

 




궁금증.

마이야르 반응을 일으키는 조리온도,
불판 위에서 눌거나 석쇠 위에서 부분적으로 타는 온도는, 모두가 좋아하는 냄새와 맛을 고기에서 이끌어낸다.

이런 온도에서 에틸 파라벤은

1. 안정적으로 존재하는가?
아니라면
2. 다른 물질로 변성되거내 분해되는가?
만약 2번이라면 어떤 물질이 되는가?

궁금하다..
그리고 파라벤과 파라벤이 바뀐 물질이 우리 몸에서는 어떤 영향을 주는지도 궁금하다.




 

 

 

Toxicity and Endocrine Disrupting Effect of Parabens -Korean Journal of Environmental Biology | Korea Science

Abstract Parabens are alkyl esters of p-hydroxybenzoic acid, which are widely used in foods, cosmetics, and pharmaceutic products as preservatives. Absorbed parabens are metabolized fastly and excreted. Actually human body is exposed to complex mixture of

www.koreascience.kr

 

 

 

 

 

 

Toxicity and Endocrine Disrupting Effect of Parabens -Korean Journal of Environmental Biology | Korea Science

Abstract Parabens are alkyl esters of p-hydroxybenzoic acid, which are widely used in foods, cosmetics, and pharmaceutic products as preservatives. Absorbed parabens are metabolized fastly and excreted. Actually human body is exposed to complex mixture of

www.koreascience.kr

 

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